Sikkerhed

Sikkerhed

Sikkerhed på Zaxsez

På Zaxsez gør vi meget ud af at have god sikkerhed for både spejdere og hjælpere, der er afsted.

Derfor har vi blandt andet et af Danmarks største sikkerhedsteams afsted hvert år – de hedder SOVS, og det står for ”Særligt Omsorgsfulde og Venlige Sikkerhedsfolk”.

Først og fremmest vil der altid være mindst 1 SOVS’er i hver bil, der har et opdateret førstehjælpskursus på højt niveau. SOVS’ øverste leder er certificeret førstehjælpsinstruktør og sørger derfor hvert år for, at der er uddannede førstehjælpere tilstede. Mange af vores SOVS’ere er uddannet samarittere gennem andre organisationer, brandmænd mv. så vi føler os godt rustet til at kunne varetage jeres sikkerhed.

Når der overnattes på Zaxsez, er der altid vågen nattevagt, når dette kræves.

Vi har mange teams, der er kørende i bil på Zaxsez – vores SOVS-teams kører rundt for at tjekke til spejderne, teknik kører rundt med tunge materialer, vores madhold kører rundt med mad til vores postmandskab mv. Det er derfor vigtigt, at I spejdere følger de anvisninger, I får på posten samt altid bærer synlig refleksvest hele tiden. Det er mørkt på Zaxsez, nogle gange regner og sner det, det kan være stormvejr, og alt dette kan gøre det svært at se jer, hvis I er mindre synlige.