Retningslinjer for hjælpere

Retningslinjer for hjælpere

Vores retningslinjer for hjælperne kan egentlig siges ret enkelt:

1)     Vi er her alle for at give nogle spejdere en god oplevelse og samtidig have det sjovt

2)     Vi bruger alle vores sunde fornuft

3)     Vi hjælpes ad

Vi har nogle nøjere beskrevede retningslinjer for alle hjælpere, som normalt udsendes sammen med en masse andre informationer ca. 3 uger før arrangementets afholdelse. Men i bund og grund går de alle ud fra følgende tre overordnede retningslinjer, som burde være lette at huske og forstå.

Først og fremmest skal vi alle huske, hvorfor vi er afsted – det er vi, fordi vi synes det er sjovt og fordi vi kan se på spejderne, at det giver mening at være her. Vi er her, fordi vi gerne vil hjælpe. Ellers var vi jo blevet hjemme.

Dernæst skal vi huske, at vi alle er spejdere – og med sund fornuft kommer man langt. Det er sund fornuft at rydde op efter sig selv, at vise omtanke overfor andre, at være høflig og hjælpsom og at passe på sig selv og hinanden.

Til allersidst skal det nævnes, at vi desværre har haft nogle kedelige oplevelser tidligere, hvor folk efterlader ting, kører hjem inden der er ryddet op eller undlader at hjælpe, selvom der bliver bedt om det, fordi ”det vidste jeg ikke, at jeg skulle”. Dette vil vi gerne til livs – vi er afsted på en tur sammen, og derfor vil det være sund fornuft, at vi hjælpes ad om tingene. Det betyder at man rydder op efter sig selv, giver en hånd, hvor man kan. Ser man et gulv, der trænger til at blive fejet, så fejer man det, hvis man har tid. Mangler der toiletpapir på et af toiletterne, så henter man noget i kiosken og lægger derud. På den måde kan vi spare rigtig mange kræfter, som tidligere kun har sørget for alle disse ”kedelige” ting, så disse mennesker også kan komme ud og opleve de glade spejdere – det, vi alle sammen er her for. Så hjælp hinanden!

Alkohol og hjælperopgaven

Vi har ikke totalt alkoholforbud på Zaxsez. Vi ved, at rigtig mange af vores hjælpere nyder at kunne tage en kol øl inden sengetid efter en lang aften eller nat på en kold post – og det skal der være plads til.

Dog ønsker vi ikke, at man indtager nogen former for alkohol, hvis man skal betjene maskiner, køre bil eller være i kontakt med spejdere efterfølgende på weekenden. En ”fyraftensbajer” er, når man er færdig med arbejdet, ikke har mere at gøre med de unge mennesker og bare skal i seng og sove.

Vi ønsker ikke at se berusede hjælpere på Zaxsez – det burde ikke være nødvendigt at påpege, men vi gør det alligevel for en god ordens skyld. Hvis du har brug for at drikke dig fuld, er du taget af sted til det forkerte arrangement – og der er rig mulighed for at få en tår over tørsten en lille måned senere, når vi afholder evalueringsdag.

Vi ønsker ikke, at der bliver drukket andre steder end i vores kioskområde samt kantine. Derudover ønsker vi at øl og vin, der drikkes på arrangementet, købes i vores kiosk. Dette er ikke for at arrangementet skal tjene jeres øl – nok nærmere for det modsattes skyld. Skulle der være en enkelt eller to, som ikke kan finde ud af vores alkohol-retningslinjer, har vi nemlig mulighed for at hjælpe dem til ikke at drikke mere, når det er os, der sælger dem. Derfor er vores ønsker således.