Godt at vide om Zaxsez

Godt at vide om Zaxsez

Hvad er Zaxsez?
Zaxsez er et stort spejderarrangement, der afholdes for spejdere i alderen 13 til 17 år i weekenden i uge 8.

Vi er særligt et arrangement for yngre og nyere tropspejdere, men ældre tropspejdere kan sagtens finde det udfordrende og sjovt at tage på Zaxsez, hvis de har lyst.

Hvem kan komme med på Zaxsez?

Alle spejdere fra alle korps i Danmark kan deltage på Zaxsez, så længe de er mellem 13 og 17 år.

Vi giver ikke dispensation til at deltage, hvis man er under aldersgrænsen. Er man over aldersgrænsen kan man deltage med dispensation, og patruljen vil deltage udenfor konkurrence og vil ikke få points – der skal søges dispensation direkte hos arrangementslederen inden tilmelding.

Hvad skal man kunne på Zaxsez?

Det er altid rart at vide hvilke forventninger der er til en, når man skal deltage på noget nyt – at deltage på Zaxsez kræver ikke de store talenter, det vigtigste er at du har lyst til at have en god oplevelse sammen med dine spejderkammerater.

Vi forventer dog at alle spejdere

  • Kan være afsted med deres patrulje uden spejderledere
  • Kan være deres egen oppakning samt patruljens fælles oppakning hele turen
  • De mest basale spejderfærdigheder tilsammen i patruljen
  • Kan klare at være aktive i 25-30 timer med et minimum af søvn

Hvor langt skal man kunne gå på Zaxsez?

En god tommelfingerregel er, at du skal kunne gå ca. 30 km. Med din oppakning. Det er ikke sikkert, du kommer til at gå så langt – det kan også være du kommer til at gå længere. Men hvis du før har prøvet at gå 30 km. Og haft oppakning med, vil du ikke have problemer med distancerne på Zaxsez.

Som træning, især for nyere og yngre tropspejdere, kan det være en god idé at gå en tur uden ledere en vinteraften – og hvis I på et par timer kan gå 5-7 km. Med en god taske på ryggen, vil I ikke have problemer med distancerne på Zaxsez.

Har du flere generelle spørgsmål til Zaxsez? Så skriv til os på Facebook eller kontakt os via. Hjemmesiden.