Til Forælder & Ledere

Til Forælder & Ledere

Zaxsez er et udfordrende og udviklende arrangement for spejdere i alderen 13 til 17 år. Vi forsøger til stadighed at lave nye og udfordrende aktiviteter, som giver spejderne mod på endnu mere godt spejderarbejde.

Zaxsez er et løb, hvor alle spejdere bliver udfordret på det niveau, de er på. Spejderne vil opleve at posterne tilpasses patruljen, således at yngre spejdere ikke oplever en for svær opgave i forhold til deres kunnen, samtidig med at trænede og sammentømrede patruljer oplever, at de møder udfordringer og ikke får en for let opgave.

Et af de fokusområder, Zaxsez især har, er at spejderne skal have en fornemmelse af at være "alene" på løb - det vil sige at være på løb uden ledere. Vi er klar over, at det kræver en del at have spejdere med, der aldrig har været på løb alene før, og derfor har vi stort fokus på tryghed og sikkerhed. SOVS - Særligt Omsorgsfulde og Venlige Sikkerhedsfolk - er altid klar til både en opmuntrende snak og til at klare både store og små skader, der måtte opstå. SOVS er på denne måde sammen med løbsledelsen en slags "ledere" på arrangementet. De sørger for at alle patruljer har det godt, og hvis spejderne er kede af noget eller føler sig nede over noget, tager SOVS en god snak med dem, så de er klar på at gå videre!

Vi håber at både forældre og ledere vil opmuntre deres spejdere til at tage af sted på Zaxsez og få en fed succesoplevelse! Vi er i hvert fald klar til at tage imod jeres børn og spejdere med godt humør og et velplanlagt arrangement!